Përfundon Java Rome 2022 në Shqipëri

21 prill 2022

Mbi 1500 persona morën pjesë dhe shumë të tjerë u arritën gjatë aktiviteteve të Javës Rome në Shqipëri (04-11 Prill 2022) nën sloganin “Historia dhe kultura në qendër të vëmendjes për një të tashme më të mirë”. Falë përpjekjeve të kombinuara të 34 partnerëve kombëtarë dhe ndërkombëtarë, u...

Read More

Në Ditën Ndërkombëtare Rome partnerët bëjnë thirrje për më shumë përfshirje sociale dhe ekonomike në Shqipëri

8 prill 2022 Fier, Shqipëri

Në nderim të Ditës Ndërkombëtare Rome, tërhiqet vëmendja ndaj sfidave që prekin pakicën rome dhe bëhet thirrje që të drejtat e njeriut të respektohen dhe të vëzhgohen për të gjithë. Dita Ndërkombëtare Rome është gjithashtu një mundësi për të festuar kulturën rome dhe për të rritur ndërgjegjësimin...

Read More

Nis Java Rome 2022 në Shqipëri - Historia dhe kultura në qendër të vëmendjes për një të tashme më të mirë

5 prill 2022 Shqipëri

Më 4-11 prill, Zyra e Këshillit të Europës në Tiranë do të bashkojë forcat me organizata të tjera ndërkombëtare, institucione partnere në nivel qendror e vendor, organizma të barazisë dhe shoqërine civile në organizimin e Javës Rome në Shqipëri nën slloganin "Historia dhe kultura në qendër të...

Read More

Edicioni i parë i Shkollës Politike u përmbyll në Shqipëri

16 dhjetor 2021 Tiranë, Shqipëri

21 të rinj rom dhe jo-rom përfunduan edicionin e parë të Shkollës Politike rome në Shqipëri, zbatuar prej Roma Versitas dhe mbështetur prej Ekipit të Romëve dhe Udhëtarëve të Këshillit të Evropës gjatë vitit 2021 midis shkollave të tjera politike në Portugali, Itali, Greqi, Spanjë dhe Ukrainë....

Read More

Dita e të Drejtave të Njeriut – uebinare mbi zbutjen e pabarazive, avancimin e të drejtave të njeriut për romët dhe egjiptianët në nivelin vendor në Shqipëri

10 dhjetor 2021

Bashkitë shqiptare të programit të përbashkët të Bashkimit Evropian dhe Këshillit të Evropës ROMACTED II “Promovimi i qeverisjes së mirë dhe fuqizimit rom në nivelin vendor” bashkuan përpjekjet sot më 10 dhjetor, Dita e të Drejtave të Njeriut, me Shkollën Shqiptare të Administratës Publike dhe...

Read More

Planet e reja të veprimit në mbështetje të romëve dhe egjiptianëve dhe LGBTI miratohen nga qeveria shqiptare

19 nëntor 2021

Aprovimi i Planeve Kombëtare të Veprimit për pakicat rome dhe egjiptiane dhe (2021-2025) dhe për komunitetin LGBTI+ (2021-2027) konfirmon angazhimin e qeverisë shqiptare për të avancuar më tej agjendat përkatëse në përputhje me standardet dhe vlerat evropiane. Bashkimi Evropian dhe Këshilli i...

Read More

Përkujtohet Dita Botërore e Gjuhës Rome në Shqipëri

9 November 2021 Tirana and Elbasan, Albania

Më 5 nëntor, Dita Botërore e Gjuhës Rome, kryetarët e 10 bashkive partrnere të programit të përbashkët të Bashkimit Evropian dhe Këshillit të Evropës ROMACTED II nënshkruan Memorandumet e Mirëkuptimit me Ministren e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastriliu dhe Kreun e Zyrës së...

Read More

10 bashki shqiptare aftësohen mbi Monitorimin dhe Vlerësimin e Planeve Vendore për Integrimin Rom dhe Egjiptian

7-10 shtator 2021

63 përfaqësues të dhjetë bashkive partnere të programit të Bashkimit Evropian dhe Këshillit të Evropës ROMACTED II në Shqipëri përfunduan trajnimin e rradhës të programit në lidhje me ngritjen e kapaciteteve mbi Buxhetimin e Përgjigjshëm Rom. Një seri sesionesh trajnimi organizuar më 7-10 shtator...

Read More

Mbahen takimet e skuadrës kombëtare të fazës II të programit ROMACTED në Shqipëri

29 korrik 2021

Një seri takimesh të Ekipit Kombëtar të programit të përbashkët të Bashkimit Evropian dhe Këshillit të Evropës ROMACTED, faza II u organizuan në Shqipëri në 12 dhe 16 korrik, online. Këto takime bashkuan në rrugë virtuale stafin e programit të Këshillit të Evropës, përfaqësues të Instituti i...

Read More

Prezantohet programi ROMACTED II në nivel vendor në Shqipëri

25 qershor 2021 Shqipëri

Integrimi rom dhe respektimi për të drejtat e njeriut dhe jo diskriminimin është nën detyrimet e Shqipërisë si një prej 47 vendeve anëtare të Këshillit të Evropës, parashikuar nën Konventën Evropiane për të Drejtat e Njeriut, Konventën Kuadër për Mbrojtjen e Pakicave Kombëtare dhe Kartën Sociale...

Read More

— 10 Items per Page
Showing 1 - 10 of 42 results.