Улога

Инфо-точките на ХЕЛП се врска помеѓу Секретаријатот на ХЕЛП и националните адвокатски комори. Тие се контакт-лица за адвокатите во врска со обуките за човекови права.

Како такви, тие одржуваат редовни состаноци на домашно ниво со цел да ја оценат моменталната состојба во адвокатските комори и ги проценуваат потребите на адвокатите за обуки за човекови права. Тие прават презентации за ХЕЛП за да им ја претстават Програмата на адвокатите, објавуваат релеванти информации за ХЕЛП и материјали за обука на нивните национални јазици и учевствуваат на Годишната конференција на ХЕЛП.

Инфо-точките на ХЕЛП се во редовен контакт со Секретаријатот на ХЕЛП и поднесуваат годишни извештаи.

 

Листа на фокус-точки

Албанија
Mirela Bogdani


Ерменија
Artak Gevorgyan


Азербејџан
Farhad Najafov


Австрија
Rupert Wolff


 Белгија
Anne Jonlet


 Бугарија
Svetla M. Vuchova


Хрватска
Ines Bojić


 Кипар
Achilleas Emilianides

Република Чешка
Jiří Novák


 Франција
Jean Jacques Forrer


 Финска
Liisa Aro


Германија
Dorothee Wildt


Грција
Ioannis Ioannides


Грузија
Irakli Kandashvili 


 Унгарија
Balazs Gyalog


 Ирска
Eva Massa


 Италија
Gaia Pandolfi


Летонија
Jelena Kvjatkovska


  Литванија
Jolanta Samuolytė

 Луксембург
Anne Jonlet


Црна Гора
Bojana Franovic


 Холандија
Marieke Roelofsen


 Полска
Dagmara Rajska


 Португалија
António Marinho e Pinto


Република Молдавија
Vladimir Palamarciuc


 Романија
Raluca Bercea


Руска Федерација
Natalia Kravchuk


Србија
Dusan Ignjatovic


 Словенија
Michaela Chládeková


 Словенија
Roman Zavrsek

Шпанија
Julen Fernández Conte


Шведска
Johan Sangborn


Турција
Musa Toprak


Украина
Olena Sibilyova


Обединето Кралство
Simon O'Toole