Did you know?
In 1964, the Committee of Ministers of the Council of Europe declared 5 May Europe Day.

Web Content Display Web Content Display
Квиз Квиз

Кој водечки политичар, говорејќи во Советот на Европа повика на градење на ''Европскиот заеднички дом''?

  1. Винстон Черчил во 1949 г.
  2. Михаел Горбачов во 1989 г.
  3. Vaclav Havel in 1995
Close

  Погрешен одговор...

Close

  Точен одговор!

Close

  Погрешен одговор...