Sa mill-1972, l-innu Ewropew kien silta mill-preludju għall-Ode to Joy mid-9 Sinfonija ta' Beethoven.

Il-Kunsill tal-Ewropa jagħmel disponibbli lill-professjonisti u l-pubbliku in ġenerali r-reġistrazzjoni ta’ interpretazzjonijiet differenti tal-Innu Ewropew. Dawn ir-reġistrazzjonijiet huma estratti mir-Rhapsodie sur l'Hymne Européen tal-kompożitur Franċiż Christophe Guyard. Huma ġew ikkummissjonati mill-Kunsill tal-Ewropa għall-użu f’dokumentarji, aħbarijiet u programmi oħra dwar l-Kunsill tal-Ewropa.

Ir-Rhapsodie sur l'Hymne Européen huwa xogħol protett. Mhuwiex bla dritt tal-awtur, peress li huwa rreġistrat ma Sacem (Franza). Il-kompożitur huwa Christopher Guyard.


The Council of Europe makes recordings of various interpretations and versions of the European Anthem available to radio, television and other media and the general public. The service is free but as these different works are protected their use and/or public broadcasting is subject to the payment of performing rights to Sacem (France). For all applications, please contact: [email protected]

Below you can find classical versions of the European Anthem, played on piano and on pipe organ.

  Listen to the Anthem played by the Orchestra

  Listen to the piano version

  Listen to the pipe organ version

To satisfy every European's musical taste, you will find below more adaptations of the European Anthem. All of these different versions are protected and not copyright-free.

« Rhapsodie sur l'Hymne Européen »,
by Christophe Guyard, performed by the SWR Symphony Orchestra of Baden-Baden and Freiburg, conducted by Roland Kluttig:

Jingle (00.21)

Slow version (01.11)

Anthem and final (01.56)

Full version (06.47)

«Rhapsodie sur l'Hymne Européen » ,
by Christophe Guyard:

Pipe Organ*, jingle (00.24)

Pipe Organ*, slow version (01.18)

Pipe Organ*, anthem et final (02.01)

Pipe Organ*, full version (04.55)

*Pipe Organ of the Béla Bartók National Concert Hall, Palace of Arts - Budapest, Hungary; entirely virtualised by Inspired Acoustics

Electric guitar version,
by Bertrand Vigier:

Short version (00.13)

Long version (01.10)

« Rhapsodie sur l'Hymne Européen »,
by Christophe Guyard, performed by Thierry Huillet:

Piano, jingle (00.24)

Piano, slow version (01.20)

Piano, anthem and final (01.44)

Piano, full version (06.14)

Jazz violin version,
by Bertrand Vigier and Pascal Beck, performed by Sophie Duranton and Pierre Lange:

Short version (00.12)

Long version (00.38)

Big Band version,
by Pierre Lange and Bertrand Vigier, performed by Pierre Lange, Joe Krenker and Jean-Gilles Charvot:

Version 1 (01.22)

Version 2 (00.09)

Version 3 (00.35)

Did you know?
Five countries have observer status with the Council of Europe: the Holy See, the United States, Canada, Japan and Mexico. 

Web Content Display Web Content Display
Web Content Display Web Content Display

Il-Kunsill tal-Ewropa huwa organizzazzjoni separata mit-27 membru tal-Unjoni Ewropea. Imma l-ebda pajjiż ma qatt issieħeb fl-Unjoni mingħajr ma qabel kien membru tal-Kunsill tal-Ewropa.

Kemm ghandu stati membri il-Kunsill tal-Ewropa?

  1. 39
  2. 42
  3. 46

Tweġiba żbaljata...


Tweġiba żbaljata...


Tweġiba tajba!