Jeu l'Europe des valeurs en situation

Научете ги учениците за заедничките европски вредности: слобода на изразување, правичен судски систем, родова еднаквост, укинување на смртната казна, слободни избори, разноликост/недискриминација.

Забавувајте се со предизвиците во играта како тим и дискутирајте, истовремено тестирајте го вашето знаење за демократијата и човековите права.

Играјте online
Кликни на копчето подолу за да ја играш играта „Европа е важна, прашање на вредности online. Зошто не се обидеш – играњето е бесплатно и достапно веднаш.
Сè што ти е потребно е понова верзија на Интернет пребарувач (Chrome, Firefox 40 and above, IE11/Edge, Safari…) и ADSL конекција со најмалку 512 Kbit/s. Не е потребно сетирање, играј директно на прозорецот кој ќе се отвори на целиот екран.

Играта е достапна на повеќе јазици; можеш да се префрлаш од еден на друг јазик од почетниот прозорец преку иконата за сетирање. Можеш слободно да користиш видео проектор за да може целото одделение да игра полесно. Уживај во играта!

Почеток на играта

Мапа на сајтот Мапа на сајтот
Јазици Јазици
Прашање за играта? Прашање за играта?
Фото галерија Фото галерија