Back

Irlanda merr kryesimin e Komitetit të Ministrave

COMMITTEE OF MINISTERS Torino, Itali 20 Maj 2022
  • Diminuer la taille du texte
  • Augmenter la taille du texte
  • Imprimer la page
  • Imprimer en PDF
Irlanda merr kryesimin e Komitetit të Ministrave

Irlanda ka marrë kryesimin e radhës të Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës nga Italia në takimin vjetor të ministrave të jashtëm nga 46 vendet anëtare të organizatës.

Në ceremoninë e dorëzimit, kryetari në largim i Komitetit të Ministrave – Ministri i Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar të Italisë, Luigi Di Maio – bëri një pasqyrë të arritjeve të vendit të tij gjatë gjashtë muajve të fundit. Kryetari i ardhshëm – Ministri i Punëve të Jashtme i Irlandës, Simon Coveney – prezantoi prioritetet e Presidencës irlandeze, e cila do të zgjasë deri në nëntor. Presidenca e Irlandës do të fokusohet në tre prioritete kryesore:

  • Përforcimi i të drejtave të njeriut dhe mbrojtja e civilëve në Evropë
  • Promovimi i demokracisë pjesëmarrëse dhe angazhimit të të rinjve
  • Nxitja e një Evrope mikpritëse, përfshirëse dhe të diversitetit

 Faqja e internetit e Këshillit të Evropës për Presidencën Irlandeze


 Faqja e internetit e Presidencës Irlandeze dhe video


 Më shumë informacion 

 

 


Kontakte Kontakte

 +355 4 45 40 201

E-mail