Повеќе информации

Лидери

 


Антонио Милошоски

Министер за надворешни работи на « Поранешната Југословенска Република Македонија » и Претседавач со Комитетот на министри на Советот на Европа

Мевлут Чавушоглу

Претседател на Парламентарното Собрание на Совет на Европа

Торбјорн Јагланд

Генерален секретар на Совет на Европа

Мод де Боер – Букикио

Заменик Генерален секретар на Совет на Европа

Жан-Пол Коста

Претседател на Европскиот суд за човекови права

Јавуз Милдон

Претседател на Конгресот на локални и регионални власти на Совет на Европа

Томас Хамарберг

Комесар за човекови права на Совет на Европа

Жан-Мари Хајд

Претседател на Конференцијата на меѓународни невладини организации (ИНГО)

Матео Соринас

Генерален секретар на Парламентарното Собрание на Совет на Европа

Андреас Кифер

Генерален секретар на Конгресот на локални и регионални власти на Совет на Европ

Поранешни Генерални секретари

Тери Дејвис

Велика Британија
22 јуни 2004
31 август 2009

Валтер Швимер

Австрија
1 септември 1999
31 август 2004

Даниел Таршис

Шведска
20 јуни 1994
1 септември 1999

Катрин Лалумиер

Франција
1 јуни 1989
31 мај 1994

Марселино Ореха Агуир

Шпанија
1 октомври 1984
1 јуни 1989

Франц Карасек

Австрија
1 октомври 1979
1 октомври 1984

Георг Кан-Акерман

Германија
17 септември 1974
17 септември 1979

Лујо Тончич-Сорињ

Австрија
16 септември 1969
16 септември 1974

Питер Смидерс

Велика Британија
16 март 1964
15 септември 1969

Лодовико Бенвенути

Италија
15 септември 1957
15 март 1964

Леон Маршал

Франција
21 септември 1953
Починат на 24 септември 1956

Жак Камиј Пари

Франција
11 август 1949
Починат на 17 јули 1953