Art et dons

Vepra Arti dhe dhurime

Këshilli i Evropës strehon, në gjirin e ndërtesave të ndryshme, një koleksion shumë të bukur veprash arti. Dhuratë e shteteve anëtare, i përbërë si nga vepra të vjetra ashtu edhe moderne, keto « thesare » pasqyrojnë përmes diversitetit të tyre, identitetin kulturor evropian.

 

Nata e muzeve

Në 16 maj 2009, Këshilli i Evropës mori pjesë për herë të parë në « Natën e Muzeve ». Pallati i Evropës në Strasburg u shndërrua me këtë rast në një muze të madh për t’i ekspozuar publikut koleksionin e tij të pasur e të larmishëm të veprave të artit dhe të dhuratave zyrtare. Një itinerar me instalime dhe ndriçim u rregullua për këtë rast me qëllim që t’u lejonte vizitorëve të zbulonin thesaret e vendosura brenda apo jashtë ndërtesës.

Shkarkimi i katalogut (PDF)

Galeria e fotografive