Simbolet e Këshillit të Evropës

Simbolet e Këshillit të Evropës

Flamuri dhe himni Evropian u përzgjodhën dhe miratuan nga Këshilli i Evropës para se ato të bëheshin simbole të Bashkimit Evropian. Tashmë ato janë kthyer në emblemë të identitetit të përbashkët evropian.

 

Himni Evropian

“Flamuri Evropian dhe Himni Evropian tashmë përfaqësojnë një identitet të përbashkët për 800 milionë evropianë të cilët janë bashkuar në Këshillin e Evropës”
Thorbjørn Jagland, Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Evropës

Për të kënaqur shijet muzikore të çdo evropiani, mund të gjeni në vijim listën e përshtatjeve të ndryshme që i janë bërë Himnit të Evropës. Të gjitha këto variante janë të mbrojtura dhe mbrohen nga E drejta e Autorit.


« Rhapsodie sur l’Hymne Européen », nga Christophe Guyard, interpretuar nga Orkestra Simfonike SWR e Baden-Baden dhe Fraiburgut, nën drejtimin e Roland Kluttig :

Xhingëll (00.21)
Versioni i ngadaltë (01.11)
Himni dhe finalja (01.56)
Versioni i plotë (06.47)

« Rhapsodie sur l’Hymne Européen », nga Christophe Guyard, interpretuar nga Thierry Huillet:

Xhingëll me piano (00.24)
Piano, versioni i ngadaltë (01.20)
Piano, himni dhe finalja (01.44)
Piano, full version (06.14)

«Rhapsodie sur l’Hymne Européen », nga Christophe Guyard:

Xhingëll me organo të madhe* (00.24)
Organo e madhe*, versioni i ngadaltë (01.18)
Organo e madhe*, himni dhe finalja (02.01)
Organo e madhe*, versioni i plotë (04.55)

*Organo e Hollit Kombëtar të Koncerteve Béla Bartók, Pallati i Arteve- Budapest, Hungari; e dixhitalizuar plotësisht nga Inspired Acoustics

Versioni hip-hop nga Floran Müller (03.50)

Versioni trans nga Florian Müller (03.50)

Versioni Tekno nga Maurice Steinecker (02.20)

Session with Joy, nga Johannes Mössinger, interpretuar nga J. Mössinger, Peter Streicher dhe Matthias Daneck (04.00)

Versioni në kitarë elektronike, nga Bertrand Vigier:

Versioni i shkurtër (00.13)
Versioni i gjatë (01.10)

Versioni Jazz Violin, nga Bertrand Vigier dhe Pascal Beck, interpretuar nga Sophie Duranton dhe Pierre Lange:

Versioni i shkurtër (00.12)
Versioni i gjatë (00.38)

Versioni Big Band nga Pierre Lange dhe Bertrand Vigier, interpretuar nga Pierre Lange, Joe Krenker dhe Jean-Gilles Charvot:

Versioni 1 (01.22)
Versioni 2 (00.09)
Versioni 3 (00.35)

Himni Evropian me Variacione Rome: CD doli më 20 nëntor 2007

Versioni Rom nga Esma Rexhepova
Versioni Rom nga Kal
Versioni Rom nga R. Point
Versioni Rom nga Yorgui Loeffler
Versioni Rom nga Grupi Folklorik Rom nga Shqipëria