Art et dons

Vepra Arti dhe dhurime

Këshilli i Evropës strehon, në gjirin e ndërtesave të ndryshme, një koleksion shumë të bukur veprash arti. Dhuratë e shteteve anëtare, i përbërë si nga vepra të vjetra ashtu edhe moderne, keto « thesare » pasqyrojnë përmes diversitetit të tyre, identitetin kulturor evropian.


Monako

''Rruga e mendimeve'' nga Jean-Michel Folon

Dhuruar në 2006-ën

Ansambël me 12 personazhe bronzi mbi një piedestal druri